Пътят на ваксината срещу КОВИД - от идеята, до масовата ваксинация в цял свят (ВИДЕО)

Пътят на ваксината срещу КОВИД - от идеята, до масовата ваксинация в цял свят (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Паметта на човечеството пази спомени за страдания и смърт, причинявани в течение на столетия от опустошителни епидемии.

Чума, сифилис, едра шарка, петнист тиф. Векове наред хората са били безпомощни пред масовите инфекциозни заболявания.

Пред такъв невидим враг се изправихме и ние в началото на 2020 година. Появата на КОВИД 19 промени живота на милиони хора по света. А жертвите му нарастват всеки ден.

Група учени, обаче, намериха начин да избавят човечеството от новата заплаха и успешно създадоха работеща ваксина срещу коронавируса, която днес се доставя по цял свят и спасява човешки животи. Но, както при всяко ново нещо, така и при КОВИД ваксината в началото има страх, несигурност и съмнение. Хората се чудят как е създадена само за няколко месеца. Противниците на ваксинацията дават като довод това, че не са минали достатъчно години, за да знаем какви ще са последиците от нея. Привържениците, пък, виждат спасение само в нея.

Този филм на Дискавъри ще ви покаже целият процес по създаване и дистрибуция на ковид ваксината и всички трудности, пред които са били изправени те. Първите часове и дни след началото на заразата в Китай и какво е коствало на учени от цял свят, за да произведат работещ и надежден продукт. 

Вярваме, че ваксинацията е избор, за това на прага на новите Ковид ограничения у нас Ви представяме пътя на ваксината от идеята, до вашата ръка, за да имате поглед върху процеса и желанието на тази шепа професионалисти, да спасят и върнат нормалният ни начин на живот.

 

Михаела Михайлова Novinite.bg

#ваксина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »