Как Кацаров обърна палачинката и защо през април твърдеше, че сертификатът е класически пример за непряка дискриминация

Политика | 22 октомври 2021, петък / 18:15| Показвания:“Ако се изисква сертификат за имунизация за пътуване или за постъпване на работа, това е класически пример за непряка дискриминация (...) Ако имунизираните продължават да заразяват, значи ваксините не работят". Това заяви пред “Дарик радио” през април 2021 г. настоящият здравен министър Стойчо Кацаров, в ролята си на председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Тогава той бе категоричен, че ако сертификат за ваксиниране се изисква за пътуване и още повече - за работа, това е класически пример за непряка дискриминация и създаване на предпоставка за отнемане на права. 

„Ако сертификат за ваксиниране се изисква за пътуване, както Европейската комисия обсъжда, а още повече пък за работа, това е класически пример за непряка дискриминация – създаване на предпоставка за отнемане на права. Цялата тази история с коронавируса повлия много на психиката на хората и на обществените отношения. В един момент този процес става неконтролируем и хората започват да го поставят като условие – като прокажените, едно време – това е психологически феномен,” каза тогава пред Дарик д-р Стойчо Кацаров.


Тагове: Кацаров

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси