Мобилна версия  |  Пълна версия

Ресторантьорите ще спрат с бойкотите, ако се признае имунитета към COVID-19

Бизнес | 25 октомври 2021, понеделник / 09:44| Показвания:Ресторантьорите ще спрат с бойкотите, ако се намери вариант да се признае имунитетът към коронавируса и антигенните тестове станат напълно безплатни. Това заяви Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията, като подчерта, че зеления сертификат е решение за цялата икономика.

„Ние постоянно имаме поправка на поправката с тези заповеди“, каза Петров.

Според д-р Николай Брънзалов зеленият сертификат не е новост. „В цяла Европа действа. Аз не знам страна членка на ЕС, която да не го е приела“, казва той пред БТВ

„Най-тежката мярка е тотален локдаун. Това решение е много тежко политически и се надявам, че рано или късно обществото ще възприеме факта, че имаме проблем и трябва всички заедно да се борим за решаването му“, каза Брънзалов.

Според директора на столичното 51 СУ Асен Александров за да тръгнат децата отново на училище, родителите трябва да осъзнаят, че това няма как да се постигне без масово щадящо тестване на децата. „Вижда се, че само с бодряшки напомпания не става. Трябва нещо да направим и това е алтернативата“, каза той.

„Според мен ще успеем да убедим родителите в по-голямата им част, но ако алтернативата е детето на училище или вкъщи. В Австрия е така – тези, които не искат да си правят тестове, учат самостоятелно“, каза Александров.


Тагове: бизнес

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси