Болница "Софиямед" отговори защо се ваксинират известни политици при тях

Болница "Софиямед" отговори защо се ваксинират известни политици при тях
A A+ A++ A
Поради възникнал силен интерес в медиите и интернет пространството, относно ваксинацията на политици в медицински комплекс „Софиямед“ и отправени журналистически въпроси, ръководството на лечебното заведениe пояснява следното:
 
УМБАЛ „Софиямед“ е водещо лечебно заведение в България, което е предпочитано от българските граждани, част от които са и политиците. Причината Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и много други водещи политици от различни политически партии да използват здравните услуги на „Софиямед“, е техният личен избор. В медицински комплекс „Софиямед“ са се лекували и Собственици и Управители на много други лечебни заведения. За нас е чест, че всички тези български граждани са избрали УМБАЛ „Софиямед“. Това показва, че те имат високо доверие в здравните услуги, които предлага нашата болница, защото в нея работят едни от най-добрите лекари в България от различни специалности.
Медицинската сестра, която е извършила ваксинацията на горепосочените политици е едно и също лице и се казва Магдалена Серафимова. Тя е главна медицинска сестра на университетска болница „Софиямед“, част е от медицинския ваксинационен екип на болницата. Tя е извършила хиляди ваксинации от началото на пандемията на много пациенти. Болницата няма различни стандарти при предлагането на здравната услуга.
 
УМБАЛ „Софиямед“ няма право да предоставя публично информация за пациентите си и тяхното здравословно състояние. Всеки пациент сам взима решение дали да оповести това, че е използвал услугите на лечебното заведение. 
Ваксинирането на известни личности в България и обявяването им в медиите и интернет, е с цел даване на личен пример и стимулиране на ваксинацията срещу COVID-19 в България, която е на едно от последните места в Европа по процент на поставени ваксини срещу Ковид. 
 
Всички ваксинации на територията на университетски медицински компекс „Софиямед“ се извършват по правилата на добрата медицинска практика и са под стриктен контрол, и е невъзможно да се извършат нереални ваксинации.
 
Екипите на УМБАЛ „Софиямед“ и ваксинационните кабинети в ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин призовават всички български граждани да се ваксинират, за да преборим Ковид пандемията в България и по света.

#болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »