Какво време ни чака днес?

Какво време ни чака днес?
A A+ A++ A
Максималните температури днес ще бъдат между 10 и 15 градуса, в София - около 11 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане през деня ще се понижи, но ще се остане по-високо от средното за октомври. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

 
Над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, преди обяд - на отделни места с мъгла. Над източните райони ще има ниска облачност.

Над Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В сряда и четвъртък над планинските райони в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но в нощните часове и сутрин на места в низините и котловините там ще бъде мъгливо. Над Източна България ще има значителна ниска облачност, по Черноморието ще преръмява. Вятърът ще е от изток-североизток, в сряда предимно слаб, в четвъртък - до умерен.

Преобладаващите дневни температури ще са между 10 и 15 градуса, минималните - в западната половина от страната ще са близки до нулата, на изток ще са до 7-9 градуса. 
 

#есен #слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »