Асиметрична вана: оригинално решение за нестандартен интериор

Асиметрична вана: оригинално решение за нестандартен интериор
A A+ A++ A

Колко внимание се обръща на цвета при ремонта на баня? Отговорът е много. И това, разбира се, е правилно. Цветът е настроение, един от основните психо-емоционални компоненти на интериора. Но интериорът не е само цветен, той е цялостното съдържание на всички елементи. Размерът, формата, стилът на мебелите и осветителните тела за баня играят също толкова важна роля в създаването на хармонично пространство. Опитайте се да изоставите стандартния начин за създаване на дизайн на стая и да изградите целия интериор, включително избора на палитрата, като започнете от един предмет. Например ваната. Асиметричен модел вана ще ви позволи да изградите най-обикновеното водопроводно оборудване в главата на дизайнерската идея. Съвременното производство ви позволява практически да не се ограничавате в избора на форми, размери, цветове и материали.

Ползи

Асиметричните вани придобиват все по-голяма популярност поради редица безспорни предимства: създаване на нестандартен индивидуален интериор. Колко правоъгълни модели от същия тип, различаващи се само по размер, могат да бъдат инсталирани в баните? Асиметричната вана слага край на стереотипите и съживява интериора. Инсталирайте я и я ще привлече повече внимание от алените кърпи! Асиметричната вана е решение за малки стаи. Проблемът с малката площ за баня е въпрос, касаещ много собственици на апартаменти. Често инсталирането на стандартна вана ще намали използваемата подова площ. Най-доброто решение в такъв случай е да закупите ъглов модел. Такъв тип вана ще увеличи максимално ефективността на ценните квадратни метри, без да нарушава ергономичността на помещението. Разнообразие от размери, форми и цветове. Използването му не е просто отклонение от стандартните правоъгълни вани. Това е широко поле за развихряне на въображението, което ви позволява да въплътите почти всяка своя дизайнерска идея.

Функционалност

Много асиметрични модели следват контура на тялото с вътрешни линии, оборудвани са с дръжки, подлакътници, подглавници. Но си струва да имате предвид, че акрилните вани най-често имат такъв набор от полезни части, в които можете също да монтирате джакузи система и дори осветление, които не бива да подминавате с лека ръка.

Изгледи

В луксозните магазини можете да намерите асиметрични вани от дърво, камък и дори стъкло. Такова удоволствие обаче трудно може да бъде достъпно за обикновен жител на висока сграда. Моделите, които могат да бъдат намерени в обикновените магазини обаче също не са за подценяване.

Източник: keramo-bg.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »