Асен Василев: „Белене“ ще е три пъти по-скъпа и ще може да се краде

Асен Василев: „Белене“ ще е три пъти по-скъпа и ще може да се краде
A A+ A++ A

Бойко Борисов ме нарече неграмотен, защото той не разбира как едни 8 млрд. са откраднати от от държавната хазна. Изчезнали са. Ако неговите министри не са му казали, ние ще му кажем. Става въпрос за завишени двойно, тройно, четворно цени. Това каза по БТВ един от лидерите на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

 

Относно решението на КС по казуса с Кирил Петков той каза: "Почтеността е когато видиш кражба, да я спреш, да се подготвиш за ковид кризата, да увеличиш пенсиите. Август месец кризата ни изглеждаше много далечна. Локдаунът изглеждаше хипотетичен. Сега виждате каква е реалността. Декларацията е с абсолютно вярно съдържание. Кирил Петков си е върнал паспорта. Юристите са разделени 50 на 50. В Конституционния съд също не са единодушни, видяхте".  

Въвеждането на зеления сертификат е по-добре от локдаун. Но ние предложихме да се признава не само зеления сертификат, но да има сертификат и за хората с антитела. Те също да могат да влизат в ресторанти, молове и т. н. Истината е, че има много медицински аргументи, да им се направи тест на хората и да се даде право. Идеята не е кой е ваксиниран, а кой има имунитет.

Къде по света РЗИ-та са давали заето?! Антителата трябва да се признават, това ще позволи на милион, милион и половина български граждани да водят нормален живот в страната. В актуализация е предвидена мярка локдаун, но се надявам да не се стигне до това.

Трябва да поличим 100 процента от азерския газ. Важно е "Булгаргаз" какъв капацитет ще резервира в гръцката система.  Питайте ги защо не го правят. Там ръководството, както знаете не е сменено. Започнахме с КЕВР да правим срещи, за да се намали цената за доставчик последна инстанция, да се махнат търговци, които не си изпълняват договорите.

Управлението на "Топлофикация" не си е свършило работата. Не е инвестирало, не си е направило газови договори с външни доставчици. Вместо това имаме течове на ресурс, фирма на Ковачки, която купува евтино и подава скъпо. И вместо управлението на "Топлофикация” да работи за това да имаме евтино парно, то какво прави - трупа загуби и го хвърля на гърба на хората. Промяна в закона за публичните дружества, така че да се махнат бордовете в енергетиката, които са на ГЕРБ. Има сега закон - бордът да не може да бъде пипан от министъра три години.

Ние сме за нови ядрени мощности в Козлодуй, без "Белене". Всички кадри са в Козлодуй. Ако се направи в "Белене", проектът ще е три пъти по-скъп и ще може да се краде.

Не съм казал, че не сме готови за еврозоната. Казах, че трябва да се проведе дебат и разяснителна кампания, за да знаят хората какво ги очаква. Ако влезем със затворени очи, те ще се чувстват излъгани. Самата замяна на левове с евро пак казвам, трябва да се обясни на хората. Това би било добре за бизнеса.  Българският лев е вързан за еврото от 20 години. Цената на имотите е в евро, до такава степен еврото е навлязло.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"