Стойчо Кацаров: Ниската ваксинация се дължи на тоталитаризма, религията и културата

Стойчо Кацаров: Ниската ваксинация се дължи на тоталитаризма, религията и културата
A A+ A++ A

Малкото ваксинирани се дължат на тоталитаризма, културата, историята и религията. Това е заявил министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров по време на среща с посланиците на държавите от ЕС, съобщават от Министерството на здравеопазването.

„В последните 10-15 години страната ни се управлява от популистки правителства, които ни превърнаха в модел на корумпирана държава. Този начин на управление с ширеща се корупция, популизъм като основна политическа визия има своите последици. Настъпва деморализация, хората започват да губят ориентири за добро и зло, създава се недоверие към властта и към демокрацията дори. На тази почва много лесно проникват сред населението мистични теории, че ще чипират хората, че тези ваксини ще се използват за нещо друго, а не за превенция“, коментира д-р Кацаров.

Той бе категоричен, че партиите, които са заложили в предизборната си кампания на идеята, че 80% от българското население са антиваксъри, ще загубят. Това не е така и масовото ваксиниране след въвеждането на зеления сертификат го доказва.

„Повечето от протестите са политически и партийни, част от предизборнната кампания“, заяви той и увери, че ситуацията с пандемията в страната е тежка, но все още е под контрол.

Д-р Кацаров бе категоричен, че все още може да се избегне локдаун и да се излезе от кризата.

#Стойчо Кацаров #ваксинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"