Вижте къде из страната ще има изнесени ваксинационни пунктове през уикенда

Вижте къде из страната ще има изнесени ваксинационни пунктове през уикенда
A A+ A++ A

Министерството на здравеопазването информира къде из страната ще има поставени изнесени имунизационни пунктове през уикенда. 

Освен това МЗ даде инфо за Делта варианта на коронавируса. Той е около два пъти по-заразен от предишните мутации.

Делта вариантът на COVID-19 се характеризира с по-голяма заразност и повишена способност да причинява тежка форма на заболяването. Където бъде идентифициран Делта вариантът, той бързо и ефективно се разпространява между хората. Делта вариантът е силно заразен, около два пъти по-заразен от предишните варианти.

Когато вирусът се разпространява свободно и причинява множество заразявания, вероятността да мутира се увеличава. Колкото повече възможности има вирусът за разпространение, толкова повече възможности има за промяна.

Експертите непрекъснато следят новите варианти на коронавируса, за да видят дали те се разпространяват по-лесно, причиняват по-тежки заболявания или биха могли да повлияят на ефективността на мерките за обществено здраве или ваксините.

Най-добрият начин да ограничим предаването на COVID-19 е хората да се ваксинират и да продължават да следват съветите за предотвратяване на разпространението на вируса, включително физическо дистанциране, носене на маски, редовно миене на ръцете и добро проветряване на закритите помещения.

#ваксинация #МЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »