Камион на Еконт катастрофира тежко край Айтос, шофьорът загина

Камион на Еконт катастрофира тежко край Айтос, шофьорът загина
A A+ A++ A

Нова тежка катастрофа с участието на ТИР е станала край Айтос тази сутрин, пише бургаският сайт Флагман.бг. ТИР е катастрофирал самостоятелно в района на село Пирне. На място е издъхнал водачът Радостин Петров, на 49 години.

"Камионът изглеждаше зловещо - усукан и смачкан. Вероятно е шофирал с превишена скорост", казаха очевидци.

Полицията разпространи подробности за тежката катастрофа и се оказа, че иде реч за камион на спедиторската компания Еконт.

"Инцидентът е станал около 02.30 ч. на пътя София - Карнобат -Айтос - Бургас / км. 460 - в района около село Пирне при прав пътен участък при спускане/. Поради движение с несъобразена с релефа на пътя скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се в крайпътна канавка, товарен автомобил “Волво” - влекач с прикачено полуремарке, с надписи “Еконт”. Зад волана е бил 49-годишният бургазлия Радостин Петров, който загинал на място. Тялото му е откарано в отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ-Бургас за аутопсия. Не се е стигнало до разсипване на товари от самокатастрофиралия товарен автомобил. Пътният трафик не е нарушен. По случая е образувано досъдебно производство.

#катастрофа #Айтос #Еконт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »