Адвокатът на младия Рашков: Подкуп от 20 лева е обиден!

Адвокатът на младия Рашков: Подкуп от 20 лева е обиден!
Осъденият Ангел Рашков (на снимката). Снимка: Дарик, архив
A A+ A++ A

20-годишният внук на ромския бизнесмен Кирил Рашков - Ангел, обжалва пред Пловдивския апелативен съд ефективната си присъда за подкуп на полицай.

Адвокатът на Рашков Хари Харалампиев определи наложеното наказание като „безумно“, съобщиха Дарик радио и Информационна агенция „Фокус“.

„20-те лева подкуп е сума, обидно малка както за този, който я предлага, така и за този, който я получава“, подчерта Харалампиев.

На 14 март 2012 г. пътни полицаи от Пловдив задържаха Ангел Рашков, който бил спрян за проверка за обезопасителни колани.

Органите установили, че Рашков шофира без книжка, след като му е била отнета заради използвана фалшива диплома за основно образование за издаването й.

За да не бъде санкциониран, Рашков подхвърлил банкнота от 20 лева в полицейския автомобил.

В началото на юли същата година Пловдивският окръжен съд постанови присъда от година и четири месеца затвор за опита за подкуп и още една година лишаване от свобода заради нарушената гаранция по предишната му условна присъда за фалшифицираната диплома.

От общото наказание от две години и четири месеца затвор бяха приспаднати четирите месеца, които 20-годишният Ангел е прекарал в ареста.

Преди заседанието на апелативните магистрати във вторник адвокат Харалампиев изтъкна пред журналисти, че „присъдата е безумно висока“ и ще поиска да бъде заменена с пробация.

След кратко заседание съдията по делото обяви, че съдът ще се произнесе в законовия срок до 30 дни.

#Хари Харалампиев #адвокат #Ангел Рашков #Кирил Рашков #Цар Киро #подкуп #Пловдивски окръжен съд #книжка #диплома

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »