Могат ли ваксините да предизвикат появата на нови варианти на COVID-19

Могат ли ваксините да предизвикат появата на нови варианти на COVID-19
A A+ A++ A

Могат ли ваксините срещу COVID-19 да предизвикат появата на нови варианти на коронавируса? На този въпрос отговарят от Министерството на здравеопазването.

➡Не. Ваксините срещу COVID-19 не създават и не предизвикват появата на нови варианти на вируса, причиняващ COVID-19, съобщават от Здравното министерство, разбивайки един от митовете за ваксините.

➡Нови варианти се появяват, защото вирусът, причиняващ COVID-19, мутира непрекъснато. Дори преди да бъдат разработени ваксините срещу коронавирусната инфекция, се разпространяваха няколко варианта на първоначално открития вирус. Възможна е и появата на други варианти, тъй като вирусът продължава да се променя, уточняват още от ведомството.

💉Ваксините срещу COVID-19 могат да предотвратят появата на нови варианти. Когато се разпространява, вирусът се променя по-лесно. Високото ваксинално покритите сред населението намалява разпространението на COVID-19 и спомага за предотвратяване появата на нови варианти на SARS-CoV-2.

От Здравното министерство посочват и източника на информацията, а именно Център за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.

#ваксина #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »