Есента ще покаже мрачната си страна днес

Есента ще покаже мрачната си страна днес
A A+ A++ A

Във вторник след обяд над крайните югозападни райони облачността за кратко ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, в югоизточните райони и по Черноморието - временно силен, североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6, а максималните - между 6 и 11 градуса, малко по-високи - по Черноморието. Това съобщиха от НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.

Над Черноморието ще е облачно, на места - главно по южното крайбрежие - ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На места слабо ще превали, над 1600 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, временно силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4, на 2000 метра - около 0 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, облачността ще е предимно значителна, почти без валежи. В четвъртък вятърът за кратко ще се ориентира от югозапад, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. По-късно през деня от запад-северозапад ще започне да прониква студен въздух, облачността отново ще се увеличи и през нощта срещу петък на отделни места ще превали слаб дъжд.

#есен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"