Жената, "изяла вота" си в изборния ден е бивша учителка по информатика

Общество | 16 ноември 2021, вторник / 12:44| Показвания:Едни от най-коментираните в социалните мрежи сюжети от вчерашните избори са "изядената" разписка от машина за гласуване в столицата и нападението с лютив спрей в изборна секция в Пловдив, разкрива бТВ.

Час преди края на изборния ден, Пловдив. Гласоподавател пръска с лютив спрей председател на Секционна избирателна комисия в район Западен. Полиция и Бърза помощ реагират незабавно на нападението.

„Тя е била афектирана от начина, по който е гласувала, не знаем каква е причината за нейната реакция“, обясни Ивайло Василев, председател 16 РИК.

Новината, че жена в София е изяла контролната разписка от машината, след като ѝ отказали повторно гласуване, продължава да е сред най-коментираните от вчера насам. Християн Михайлов, който е свидетел на случилото се, хвърля нова светлина върху сюжета.

„Тази бюлетина не беше глътната, както навсякъде се говори, жената много спокойно седна на този стол. Дъвчеше я няколко минути, както човек дъвче дъвка и в един момент просто попита къде има кошче за боклук. Тя отиде до кошчето, извади бележката, която беше под формата на дъвка и най-спокойно си я изхвърли“, каза Християн Михайлов от техническата поддръжка.

Жената не е дала обяснение за реакцията си.

А след трудностите с машината избирателката обяснила, че е бивш учител по информационни технологии.


Тагове: избори

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси