Бил Гейтс прогнозира, че до идното лято пандемията ще е приключила

Здраве | 18 ноември 2021, четвъртък / 11:30| Показвания:Един от най-богатите хора на планетата и сочен от редица конспиративни теории за зъл гений - Бил Гейтс, прогнозира съществен спад на новозаразените през лятотото, като според него тогава коронавирусът ще бъде с мащаба на грип.

"Смъртността от коронавирус и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип до следващото лято, при условие, че няма нови, по-опасни щамове", каза той.
  
На фона на развитието на естествения имунитет, ваксинацията, появата на нови лекарства "смъртността и заболеваемостта трябва да спаднат рязко", смята Гейтс. Той прогнозира, че "при липса на нови щамове до средата на следващата година тези цифри може да достигнат сезонни данни за грип". 
 
Гейтс призова "световната общност да работи активно за ликвидиране на коронавируса, за да намали заплахата от нови пандемии".
 
Основателят на Microsoft сподели, че очаква с нетърпение светът да се "справи с предизвикателствата, свързани с доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година".


Тагове: Бил Гейтс, коронавирус, пандемия

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси