Рашков: В дома на кандидат-депутат от ДПС намерихме разписки от машините за вота

Рашков: В дома на кандидат-депутат от ДПС намерихме разписки от машините за вота
A A+ A++ A

Откриха разписки от машините на вота в дома на кандидат-депутат, участвал в изборите за Народно събрание на 14 ноември, съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг.

"В Софийска област има кандидат за депутат, не съм проучил дали е избран, по сигнал е извършена проверка и в дома му са открити редица следи - не само пари, списъци, а и контролните талони от машината, за да може този, които е получил парите да се докаже, че е гласувал за ДПС", обясни Рашков.

Ние установяваме, че парите се дават не само преди изборите, а и след изборите, посочи той. Това е един точно такъв случай, но не е единствен.

"Когато изборите вече са преминали и когато този, който дава парите, трябва да получи и доказателствата, че човекът, който е получил 50 лв., е гласувал действително така. Тоест намерили са възможността, чрез документа от машината, който се полага на някой член от изборната комисия, той да я получи и така си проверяват сами как е протекла търговията дали този, на когото е заплатено, наистина е гласувал", отбеляза Рашков.

#Бойко Рашков #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"