Слънцето наднича зад облаците, леко затопляне, на места до 16 градуса

Слънцето наднича зад облаците, леко затопляне, на места до 16 градуса
A A+ A++ A

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над източните райони. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 11 и 16 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще е значителна, късно след пладне от запад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е предимно значителна, след обяд ще се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В неделя вятърът ще стихне, времето ще е предимно слънчево. Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо.

Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните ще са между 12 и 17 градуса.

В понеделник от запад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Привечер и през нощта на места в Западна България ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Температурите ще са без съществена промяна.

Източник: НИМХ

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »