ВАС реши! Петима полицаи влизат ефективно в затвора заради грабежи и подкупи

ВАС реши! Петима полицаи влизат ефективно в затвора заради грабежи и подкупи
A A+ A++ A

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което са потвърдени наказанията на петима подсъдими полицейски служители, осъдени за грабеж на цигари и вземане на подкуп.

Разузнавачът от Криминална полиция към ОД на МВР – Пловдив Петър Атанасов и полицаят от Общинска охрана Стефан Модев са осъдени на по 6 години лишаване от свобода, пише plovdiv24.bg. Съдът ги е лишил и от право да заемат длъжност в МВР за период от 6 години. На С. М. е наложена и глоба от 6000 лева.

Двамата са признати за виновни в това, че през декември 2016 г. в Пловдив, в съучастие са извършил грабеж на цигари без бандерол и пари на обща стойност 41 502 лева от владението на Метин Мустафа, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са е употребили за това сила и заплашване и грабежът е в големи размери.

Полицаят Стефан Модев е признат за виновен и по второ обвинение за това, че на 15.03.2017 г. в гр. Раковски, обл. Пловдив, в съучастие с началника на РУ Раковски Г. И. и полицаите от същото управление Валентин Гоцев и Желязко Колев, са взели подкуп от 10 000 евро от бизнесмена Метин Мустафа от Пловдив.

Съдът е осъдил началника на РУ Раковски Георги Илиев на 5 години и лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева, като го е лишил от право да заема длъжност в МВР за срок от 6 години.

Валентин Гоцев е осъден на 4 години лишаване от свобода, глоба в размер на 4000 лева и лишаване от право да заема длъжност в МВР за срок от 5 години.

Желязко Колев е осъден на 3 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок и глоба от 3 000 лева, като е лишен от право да заема длъжност в МВР за 4 години.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

#полицаи #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »