Очевидец на кошмара: Чуваха се крясъци на непознат език, но не можех да помогна

Очевидец на кошмара: Чуваха се крясъци на непознат език, но не можех да помогна
A A+ A++ A

Силен гръм е чул един от първите очевидци на катастрофата на АМ Струма, при която загинаха 46 души. Илия Николов е подал и сигнал до 112.

Той е работил на обект на 500 метра от мястото на инцидента. Заедно с колегите си укрепва свлачище в близост до пътя. В злополучната вечер той е спал в каравана на обекта.

„Чувам един гръм, но не можах да разбера какво беше. Слязохме с колегата надолу към Кулата и гледаме, че нещо в мантинелата гори. Гореше обаче леко, после виждаме как постепенно се усилва отзад“, разказва Илия.

„Приближихме се и искахме да помогнем, но нямаше как. Чуваха се крясъци. Вече беше много горещо, не можехме да се приближим до автобуса“, продължава Илия.

По думите му вече е имало хора, които са излезли от автобуса в лявото платно на пътя.

"Говореха на някакъв непознат език, не разбрах какви са", казва Илия.

Веднага след като разбират, че е катастрофирал автобус, неговият колега подава сигнал на 112. Той пък взел прожектор и започнал да сигнализира пи отклонява преминаващите коли. Много шофьори са спирали и също са се впускали да помагат на оцелелите.

„След 17-18 минути дойде полицията. Като дойде, ние си тръгнахме нагоре“, разказва Илия.

„Като отиваме надолу, виждаме парчета гума, които горяха“, допълва работникът. 

Според него е миришело на изгоряло, но не е усетил мирис на гориво. Дали мантинелата е била запречила задната врата на автобуса, той не може да си спомни, а и отбелязва, че е било много тъмно и всичко се е случило много бързо.

#Струма #очевидец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"