Intelligent Music Project с Рони Ромеро ще представи България на „Евровизия”

Intelligent Music Project с Рони Ромеро ще представи България на „Евровизия”
A A+ A++ A

България отново ще участва на „Евровизия”. През май 2022 г. в Торино, Италия, страната ни ще бъде представена от групата Intelligent Music Project.

Начело на Intelligent Music Project е настоящият вокалист на легендарната група на Ричи Блекмор Rainbow - Рони Ромеро. Заедно с него, на сцената на „Евровизия” ще се качат Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Те ще представят България с песента „Intention” („Намерение”).

Автор на музиката и текста е Милен Врабевски. По думите му песента поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки от нас с остарелите модели на вяра и поведение, които ни дърпат назад. Песента ще е готова съвсем скоро, а фенове на групата ще могат да я чуят на предстоящото турне през декември.

„БНТ ще продължи традицията за участие на България на най-престижния музикален конкурс в Европа. Като обществена медия, наш дълг е да отворим вратите на българската музика към света. През 2022 г. ще представим страната ни с рок на световно ниво и се надявам песента да бъде оценена и подкрепена, както в България, така и в чужбина”, коментира днес на пресконференция генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

„С Intelligent Music Project сме заедно почти от три години. Чувствам се като част от тази група и за мен ще е удоволствие да участвам в българското представяне на „Евровизия”. Спомням си как преди години със сина ми стояхме пред телевизора и гледахме конкурса, а сега аз съм този, който ще се качи на голямата сцена”, каза Рони Ромеро. 

#Рони Ромеро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »