Ето с какво време изпращаме работната седмица

Ето с какво време изпращаме работната седмица
A A+ A++ A

В петък още преди обяд от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд, отначало на места в западните райони, а до вечерта и на изток, ще превали. По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините, и там дневните температури ще са по-високи, до около 13-14 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Над Черноморието около обяд облачността ще се увеличи. След обяд отначало в южните райони, а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни райони има повишена вероятност за по-значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни райони - 4.

Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се увеличи. От запад на изток ще превали дъжд, над около 1600-1700 метра - сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества валежи. В ранните сутрешни часове в западните райони е възможно и на височина около 800-900 метра да прехвърчи сняг. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1.

През почивните дни от юг-югозапад ще продължи да се пренася топъл въздух и температурите ще се повишат още - на места в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е умерен и силен, дневните ще надхвърлят 15 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна.

В събота вероятността за валежи е малка, през нощта срещу неделя, главно в Южна и Източна България, ще има валежи от дъжд. В неделя за кратко валежите ще спрат, а вятърът временно ще отслабне, но до вечерта отново ще се усили, особено в източната половина от страната, а от запад ще завали дъжд.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"