Пожарът в Рояк: Версията човешка намеса да го е причинила е изключена

Пожарът в Рояк: Версията човешка намеса да го е причинила е изключена
A A+ A++ A

Основната версия за пожара в дома за възрастни хора в с. Рояк, по която разследващите работят, е техническа неизправност на електрическата инсталация. При инцидента загинаха 9 души. Версията за проблем с електрическата инсталация поддържа и управителят на дома. Според нея не се касае за човешка намеса.

„Всички подробности ще бъдат разкрити, след като Следствието приключи своята работа. Единственият проблем, за който аз знам, е, че преди няколко седмици не е имало електрозахранване. Дойде майстор, който го възстанови. Не са се появявали други проблеми, свързани с това”, сподели Милена Мазурик.

Домът е пригоден за трудно подвижни хора. Двата първи етажа на сградата са с директен изход към двора. На третия етаж има авариен изход.

„От персонала знам, че пожарът е започнал внезапно. Имали са много малко време за реакция. Освен огъня, е тръгнал и силно задушващ дим, който допълнително е усложнил нещата”, обясни още Мазурик.

Сградата работи като дом за възрастни хора от около 6 години. Преди това е била училище, след което е възстановена. По документи електрическата инсталация на учреждението е от 2019 г. Проверки обаче не са били правени.

Оцелелите от дома са настанени в спортен комплекс. Според Мазурик вариантът е добър, а хората се чувстват доволни и комфортно. От управата на дома правят всичко възможно да започнат ремонтни дейности.

"Само една жена е прибрана от своите близки. Никой друг не е поискал прибиране. Тези хора са били при нас, защото са имали нужда от допълнителна грижа. Всички близки изразяват съгласие и желание техните близки да останат при нас", обясни още Мазурик.

#Рояк #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »