Крум Зарков се ожали: Нинова се опитва да ме обиди с “джендър”

Крум Зарков се ожали: Нинова се опитва да ме обиди с “джендър”
A A+ A++ A

Очаквах, че ще има реакция срещу мен, след като обявих, че ще се кандидатирам за председател на БСП. Това обяви Крум Зарков пред БНР след като Корнелия Нинова заяви, че той има проблем с партията заради това, че поддържа Истанбулската конвенция.

Нинова се опитва да ме обиди с “джендър”, обясни Зарков.

“Нямам никакъв проблем с факта, че тази конвенция не може да бъде ратифицирана в България. Имам проблем с насилието над жени. Ако ме прави джендър това, че съм писал законопроектите срещу насилието, ако ме прави джендър това, че питам МВР за случаите за насилие...”, подчерта той.

Зарков контраатакува като се разграничи от критиките на Нинова към Румен Радев. "През 2016 година Корнелия Нинова дойде и успя да вдигне партията. Успя да направи реформи. В 44-ото Народно събрание ние бяхме опозицията в парламента. След прекия избор за председател през 2020 година започнаха грешките", добави той.

В резултат на грешките на Нинова, избирателите са разпознали други политически формации като носители на промяната - “Има такъв народ” и “Продължаваме промяната”. Зарков допълни, че БСП неправилно е развила кампания, която е била насочена срещу служебния кабинет. 

#Крум Зарков #БСП #Корнелия Нинова #джендър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »