Отчаян предприемач прекара нощта върху базиликата „Свети Петър“

Отчаян предприемач прекара нощта върху базиликата „Свети Петър“
Отчаян предприемач от Триест прекара нощта на купола на базиликата „Свети Петър“ в Рим в знак на протест срещу европейска директива. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Отчаян предприемач от Триест прекара нощта на купола на базиликата „Свети Петър“ в Рим, за да защити курортното си заведение от последиците от европейската директива „Болкестейн“.

„Марчело де Финицио, предприемач от Триест, собственик на курортното заведение „Ла Воче дела Луна“, се качи снощи след 17:00 часа на купола, за да протестира срещу директивата „Болкестейн“, съобщи Ватикана в комюнике, цитирано от АФП и БГНЕС.

Директивата задължава Италия да предложи на търг концесиите на плажове, предоставени от италианската държава до 2015 г.

Ватикана уточни, че не за първи път мъжът предприема подобни действия. На 30 юли той се качил на купола, за да протестира отново срещу директивата.

Предприемачът, който във вторник отишъл в базиликата „Свети Петър“ като обикновен турист, след това прекрачил парапета и се настанил в една от капандурите, които украсяват катедралата, и разпънал голям транспарант.

„Помощ!!! Писна ми от Монти, писна ми от Европа, писна ми от международните компании. Вие сте на път да ни убиете. Развитие??? Това е просто социална касапница“, можеше да се прочете на транспаранта му.

Мъжът разговарял с представителите на правителството, които не успели да го убедят да слезе от купола.

„В сряда му беше предложена среща в Палацио Чиги в централата на италианското правителство, но той отказа“, уточни Ватикана.

#протест #премиер на италия #Марио Монти #Ватикана #предприемач

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"