Десислава Атанасова: Ще сме опозиия, готова да подаде ръка

Десислава Атанасова: Ще сме опозиия, готова да подаде ръка
A A+ A++ A

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив в доверието към партиите, които участваха пряко в него. Тези два факта, трябва да бъдат отчетени от всички нас и ние сме длъжни да се съобразим с тях.

Това заяви в словото си при откриването на 47-ото Народно събрание председателя на коалицията ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Заради ниската избирателна активност, настоящия парламент не разполага с достатъчно голяма легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в произвеждането на скандали. Още от сега е ясно, че каквото и да е мнозинството в това Народно събрание, то няма да е плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси", посочи още Атанасова.

"Това мнозинство ще е плод на необходимост много повече, отколкото на позитивен избор на гражданите. То ще е много повече плод на гласуването "против", отколкото на гласуването "за". Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас заради машинното гласуване и репресиите от страна на служебното правителство. Затова всяка илюзия, че някой е победил безапелационно и на тази база има право да диктува определени правила на останалите ще се разбие в действителността", допълни Атанасова, която оглавява втората по численост група в 47-ото Народно събрание.

#Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »