Десислава Атанасова към Радев: Г-н премиер, а...опа, президент... озаптете служебния кабинет

Десислава Атанасова към Радев: Г-н премиер, а...опа, президент... озаптете служебния кабинет
A A+ A++ A

На консултациите при президента Румен Радев минаха и представителите на парламентарната група на ГЕРБ. След официалните встъпителни речи думата взе Десислава Атанасова. Острието на партията опита да уязви държавния глава с уж случаен лапсус. Тя го нарече премиер, но после бързо се поправи. Едва ли грешката й обаче е случайна и почти сигурно е търсен ефект, с който да покаже какво мисли ръководството на ГЕРБ за властовите възможности на Радев.

Атанасова изрази притеснение, че сутринта пред редакцията на в-к "Труд" са се струпали полицаи и се провежда, по думите й, акция срещу свободното слово и срещу медия, която е критична към сегашните управници. Тя призова президента да "озапти" служебния кабинет и министъра на вътрешните работи.

В отговор Радев заяви, че му е принцип да не се бърка в действията на изпълнителната власт и доколкото знае в-к "Труд" от дълго време не си е плащал наема.

Десислава Атанасова бе категорична: Ние заявяваме нашата позиция на опозиция на формиращото се ляво либерално управление. Заради тези над 600 хиляди българскиграждани гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция. Това заяви по време на консултации при президента Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

Всяка грешка ще бъде осветяване, сочена - не само защото позицията на опозиция го изисква, а защото за да има добро управление, трябва да има силна опозиция, каза още тя. 

Изразявам несъгласие по отношение на позитивната ви оценка на работата на служебното правителство. Не оценяваме оптимистично това, което предстои за България. Предстоят кризи и трябват мостове. Обществото ни е твърде разделено. И служебното правителство, и президентската институция положиха усилие да се случи това разделение, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

#ГЕРБ #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »