ДБ: Ние забавяме коалиционното споразумение, за да внесем поправки в него

ДБ: Ние забавяме коалиционното споразумение, за да внесем поправки в него
A A+ A++ A

Става забавяне по наша вина. Това е по технологични причини. Вчера сутринта получихме текста на промените, които са дълги и големи. Експертите трябва да го прегледат, това е технология. Не търсете в това спекулации. Не става дума за различия и проблеми. Това заяви пред журналисти Христо Иванов след срещата си с президента. 

Той даде срок със сряда вечерта за приключване на процесите.

Иванов потвърди да е имало среща в "Продължаваме промяната" в централата на ДСБ, където по негови думи е била обсъдена рамката на коалиционното споразумение, а не политики. 

„Ставаше дума за въвеждането на определени изисквания към заместник-министрите. Такъв тип материя, не е било свързано с кризи и спор. Те предлагат чернова за споразумение, която трябва да обсъдим. Това беше изчистено, срещата продължи по-малко от 40 минути. Имена от други формации аз дори не знам, доколкото съм наясно още текат обсъждания“, заяви Иванов.

Той заяви, че покрепя намаляването на администрацията. С въвеждането на електронно управление ще се стигне до намаляване на административното бреме, което предполага и съкращения, допълни лидерът на ДБ.

Ще се настоява за връщане към Шенген, еврозоната и съдържателното участие в НАТО, заяви още Иванов. 

#ДБ #Христо Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"