Кирил Петков: Без министерство на държавните предприятия

Кирил Петков: Без министерство на държавните предприятия
A A+ A++ A

На заседание на ПГ на "Продължаваме промяната", което се провежда в момента, се изчистват детайлите по коалиционното споразумение, за да може утре то да бъде представено на партньорите от БСП, "Има такъв народ"  и "Демократична България", за да нанесат те последните си бележки, предаде БНР. Това обяви съпредседателят на формацията Кирил Петков:

"Това е чисто оперативна работа, която трябва да се свърши. Но хубавото, което мога да кажа, е, че разговорите вървят в много конструктивна посока и засега няма никакви изненади от никой (бел. ред. - никого). Действаме си по програма и се радвам, че изчистваме всичките, дори и малки нюанси, които трябва да се изчистят сега, защото това ще укрепи бъдещите политики на общите ни действия". 
 
Той увери, че към момента не се обсъжда персоналният състав на правителството:

"Защото самите групи в момента - и коалиционни партньори, така, се съвещават помежду си кои да са техните предложения. Така че очаквам в съвсем скоро време да ги получим, но още нямаме този лист за част от хората. Ние знаем за наш`те, разбира се, но за техните - не, и сме се съгласили, така, заедно, коалиционните партньори, че докато не финализираме политиките, няма да излизаме пред медиите с имена"
 
Единственото сигурно засега е, че няма да има министерство на държавните предприятия:

"Не, няма така да се нарича по никакъв начин, то ще си бъде министерство на икономиката и индустрията, а ще има ново министерство, което ще бъде на иновациите и растежа".

Петков допусна, че едва утре може да има ясното за броя на министрите в бъдещия кабинет. В момента заседава и ПГ на "Демократична България".

#Кирил Петков #ПП ПП #преговори #коалиционно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"