Атанас Атанасов поиска смяна на шефовете на спецслужбите

Атанас Атанасов поиска смяна на шефовете на спецслужбите
A A+ A++ A

"Демократична България" ще постави пред коалиционните партньори въпроса за смяната на шефове на специални служби. Това каза пред БНТ  съпредседателят на формацията Атанас Атанасов.

Той обяви, че след ГЕРБ смяната на шефвете на специалните служби е била наложителна, защото по времето на управлението на правителството на Борисов този сектор е бил приспан. По негови думи целта е била службите за сигурност не да разкриват, а да прикриват престъпленията, които са се вършели по време на това управление.

"И беше наложително да бъдат извършени тези промени, но не беше удачно служебно правителство, назначено от президента да прави предложения на своя патрон за тези промени. В смисъл, че не трябваше да бъдат назначавани като титуляри шефовете на служби", разви тезата си Атанасов. Той добави: "Още тогава предупредих, че има риск при редовно правителство да се получат напрежения".

Веднага след това той каза, че ще поставят в коалицията въпроса за персонални промени, но не назова кои точно шефове на специални служби има предвид. 

#Атанас Атанасов #ДБ #спецслужби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »