Ето какво се случва с човек и душата му след смъртта

Ето какво се случва с човек и душата му след смъртта
A A+ A++ A

Едва ли има човек, на който не му е интересно да научи какво се случва след края на жизнения му път. Всички религии имат свои теории по този въпрос, но еднозначен отговор все още няма. Известно е, че умира само физическата ни обвивка, а душата продължава да живее.

 

 

Какво чувства човек след смъртта си? Душата се освобождава след края на земното пътешествие и усещанията й стават са ефимерни. Много хора, преживели клинична смърт, са успели да ги опишат.

Физическата болка изчезва веднага след смъртта. Душата вече не чувства страдание, въпреки че все още си спомня живота и последните събития.

Експертите по биоенергия смятат, че веднага след смъртта душата преминава в състояние на блаженство.

Атмосферата около нея става приятна, отвсякъде струи приятна светлина. Душата вижда всички свои роднини, които са я напуснали през земния й път. 

Хората, които са преживели клинична смърт, споделят, че са успели да видят прекрасен свят извън живота. Те потвърждават, че там е хубаво, топло и толкова красиво, колкото можете да си представите.

Душата може и да не отиде в отвъдното, ако хората на земята не я пуснат. Ако някой скърби много и не може да се прости с човек, завършил пътя си, той ще остане да се лута между световете. Ето защо експертите съветват да пуснете мъртвеца да си иде, за да може душата му да е свободна. 

Непосредствено след смъртта на тялото душата е до близките. Това се случва в продължение на няколко дни - от 3 до 10.

Душата лети по света и се сбогува с всички, които са й били скъпи през живота. След като се прости с всички, тя напуска този свят и отива на друго ниво, на друго място. Паметта се изтрива. Това е необходимо за заключителния етап от живота след смъртта. 

Етапът, който следва, е взимане на решения за по-нататъшната съдба. След като паметта се изчисти, душата решава дали трябва да се върне на земята. Ако иска да остане в другия свят, ще й бъде предоставена такава възможност. Това ще бъде безкрайно пребиваване в нирвана, спокойствие, любов и безкрайна благодат. 

В другия свят не съществува време. Факт е, че нашият свят е ограничен и времето неизменно тече напред. Научно доказано е, че във всеки случай ще настъпи момент, в който човечеството ще изчезне, така че ако времето в другия свят също тече в една посока, всички души ще трябва да останат там завинаги, без да опознаят цялата важност на живота.

Душата може да си избере всякаква обвивка и дата на раждане. Тя избира семейството, в което иска да се роди, задачите, които иска да реши, и съдбата, която ще й помогне да изкупи грешките си от минали прераждания или да се разбере по-добре човешката същност.  

Превъплъщението и завръщането й в света в различно тяло се случва толкова пъти, колкото е необходимо, за да се очисти от егоистични мисли. Колкото по-стара е душата, толкова по-чиста е тя. 

Душата иска да опознае всички тънкости на битието - любов, страх, страст и дори безразличие. Именно затова паметта се изтрива - за да няма възможност да се привързва към спомените и да не мисли за това, което не може да бъде върнато по никакъв начин, пише "Монитор".

Смята се, че в другия свят могат да се срещнат онези души, с които се е налагало да бъдете приятели на земята.

Можете дори да срещнете любовта си, но няма да разпознаете душата на този човек. Случва се така, че съдбата позволява на душите да се срещнат отново, за да изградят отношения отново и този път да направят всичко както трябва.

Понякога душите остават на земята, ако обстоятелствата или хората не ги пускат. Има много реални истории за духове - изгубени души, които неспокойно търсят мястото си сред живите, но не намират покой. 

#душа #смърт #човек

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »