Алибегов: Пред колапс сме, настояваме за отпадане на сертификата, ако няма да важи в НС

Алибегов: Пред колапс сме, настояваме за отпадане на сертификата, ако няма да важи в НС
A A+ A++ A

"Ресторантьорите ще настояват за отпадане на зеления сертификат на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание", това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ)  Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че навсякъде в Европа икономическото възстановяване минава през зелените сертификати.

"Възстановяването на икономиката в Европа върви през зелените сертификати, но веднъж се оказва, че в Народното събрание може да се работи спокойно и без сертификат, а там работят 800 души. Доста от малкия и среден бизнес фалираха, а другите сме на ръба на оцеляването именно заради тези зелени сертификати и заради общата "кауза" на здравеопазването, която лежи изцяло на плещите на бизнеса", каза Алибегов.

Той акцентира върху факта, че те са настоявали да се въведе зелен сертификат и за държавната администрация, а се оказва, че те си "щъкат навсякъде". Алибегов е останал изненадан, че зеленият сертификат изобщо се е обсъждал в НС.

,,Останахме в недоумение, че това въобще е тема за дискусия в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, но се надявам, че политиците ще вземат правилното решение", заяви председателят на БАЗ.

Според него бизнеса има нужда от помощ, защото цените растат всеки ден.

"Вече чуваме отново съдебна реформа, смяна на главния прокурор, но тук имаме един малък и среден бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца спрямо цената на тока, но сега висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази несигурност се отразява изключително зле. Цените растат всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите сега са съвсем другаде и на хората не им е до празници".

#бизнес #сертификат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"