Мъри: Левски е полумъртъв финансово и полужив игрово

Мъри: Левски е полумъртъв финансово и полужив игрово
A A+ A++ A

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде традиционната си пресконференция преди мач на тима в шампионата. Той говори пред медиите преди утрешното гостуване на „сините“ на Берое.

„Ще се опитаме максимално да настроим футболистите към това, което ни предстои. Надявам се да проявят професионализъм и след мача могат да мислят за почивка. Нямам колебания за състава. Имах притеснения, че през седмицата не можехме да тренираме нормално заради метеорологичните условия. Наложи се да тренираме на изкуствения терен, което не е желателно. Ясно е за отсъстващите играчи, плюс Краев и Миланов. Другите на този етап са здрави. За момента сме предвидили Хосе Кордоба да играе, но ако се появяват отново болките му, това ще се промени. За момента сме оптимисти“, заяви Стоилов.

„Аз смятам, че Берое има добри футболисти. Може би клубът с най-много играчи. Затова понякога редуват силни и слаби изяви. При последния им мач теренът не бе в добро състояние и това им попречи да играят по-добре. Берое е стабилен клуб, с добра публика, който е създал добри условия за футбол. Ние обръщаме внимание на всички наши противници. Надявам се утре да може да разгърнем нашия потенциал. Не ме интересува толкова много как ще играе Берое, повече ме интересува как ще играем ние“, допълни треньорът на Левски.

„Почти винаги съм искал да играем атакуващ футбол, да контролираме топката. При такава игра рискуваме като оставяме пространства отзад. Моят отбор трябва да се поучи с тези проблеми. Имаме силен съперник, който винаги играе силно вкъщи. Има всички предпоставки да видим един добър мач. Трябва да заострим вниманието на нашите играчи върху скоростната игра на Берое, но и ние имаме достатъчно бързи футболисти, които могат да отговорят на този стил“, анализира 54-годишният специалист.

Станимир Стоилов взе отношение и по горещата тема относно дълговете на клуба към бившия треньор Петър Хубчев.

„Факт е, че сме загубили делата. Този проблем трябваше да бъде решен много преди да се загубят делата. Директорите са тук, за да работят по тази задача и да не допускат такива казуси. В крайна сметка нашата отговорност е да не допускаме грешки на гърба на клуба. Както казах преди няколко дни, Левски е полумъртъв финансово и полужив игрово. Нашата задача, на мен, на Иво Ивков е точно такава – да решаваме такива казуси“, завърши Станимир Стоилов.

 

#Станимир Стоилов - Мъри #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »