Австрия отмени локдауна за ваксинирани

Австрия отмени локдауна за ваксинирани
A A+ A++ A

За ваксинираните и преболедувалите коронавируса в Австрия локдаунът от днес не важи. Това стана след консултации с всички представени в парламента партии, с ръководителите на провинциите и с водещи експерти в страната. Частичната отмяна от 12 декември беше обявена от федералния канцлер Карл Нехамер.

Ще се предприемат стъпки на отваряне, но при спазване на строги правила. Правителството е решило да наложи минимални изисквания, които провинциите могат да затягат в зависимост от пандемичната ситуация.

Валидните за цяла Австрия правила разрешават на провинциите да отворят за ваксинирани и оздравели всички сектори - търговия, услуги, заведения за хранене, туризъм, култура и спорт - изключение правят нощните заведения и дискотеките и баровете в ски-курортите. Задължително е носенето на маска. В театри, концертни зали и на други мероприятия е разрешено присъствие на максимум 2000 души.

Отделните провинции могат да определят по-строги от общонационалните мерки. Затова докато в някои части всички сектори отварят от 12 декември, в Долна Австрия, Залцбург, Горна Австрия и Щирия това ще стане на 17 декември, а във Виена - на 20 декември.

Австрия първа от страните в ЕС обяви задължителна ваксинация – тя влиза в сила от 1 февруари догодина.

 

#Австрия #ковид ваксини #локдаун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"