Проф. Сербезова замрази проекта на новата детска болница

Проф. Сербезова замрази проекта на новата детска болница
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова спря временно действията по преобразуване на трите дружества, имащи отношение към проекта за изграждане на национална детска болница, съобщиха от МЗ.

Идеята в двора на „Правителствена“ болница да бъде изградена новата детска болница бе съобщена от бившия здравен министър д-р Стойчо Кацаров няколко дни преди края на мандата му. Веднага след това той сложи и подписа си, за да стартира процедурата по преобразуване на дружествата. Това обаче стана причина за протест на медиците, които оказват сливането, и протестно преустановяване на учебните занятия на студентите, които се обучават в лечебното заведени.

В свое писмо до съветите на директорите на СБАЛДП „Проф. Иван Митев“ ЕАД, на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД и на Здравна инвестиционна компания за детска болница ЕАД проф. Сербезова посочва, че взема решението си до изясняване на всички факти и обстоятелства по казуса, посочват още от МЗ.

До окончателното произнасяне на министъра на здравеопазването в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на трите дружества, следва да бъде спряно привеждането в изпълнение на подписаните досега протоколи и решения за преобразуването.

#Асена Сербезова #Болница Лозенец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"