От неделя: В Гърция можеш да влезеш само с PCR тест, дори да си ваксиниран

От неделя: В Гърция можеш да влезеш само с PCR тест, дори да си ваксиниран
A A+ A++ A

Гърция въвежда PCR тест за всички, които пристигат в страната, съобщава БТА. Тестът трябва да е направен в рамките на 48 часа преди пристигането.

Мярката влиза в сила на 19 декември. Тя ще бъде прилагана на всички гранични пунктове на страната - летищата и сухопътните граници, и обхваща както ваксинирани, така и неваксинирани граждани. Очаква се днес да бъдат дадени разяснения относно условията за влизане на децата.

В Гърция са потвърдени 10 случая на заразени с новия вариант на коронавируса - "Омикрон" - на остров Крит, в област Атика и на полуостров Пелопонес.

Данните до момента показват, че "Омикрон" протича по-леко от "Делта", но заради по-бързото си разпространение застрашава със сериозен натиск здравната система, отбелязват гръцки медии.

Вчера в страната бяха регистрирани 4801 нови случая на заразени с КОВИД-19. Смъртните случаи бяха 77. През първите две седмици на декември починалите от КОВИД-19 хора в Гърция са били 1346. Броят на настанените в болница пациенти е почти 4300, а 616 са в интензивни отделения. Половината от всички смъртни случаи от началото на пандемията са в Северна Гърция. Във вторник Гърция регистрира вторият най-голям брой смъртни случаи от началото на пандемията - 130.

#Гърция #PCR тест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »