Тошко Йорданов скастри външната министърка Генчовска и тя няма да назначава кари от ДС

Тошко Йорданов скастри външната министърка Генчовска и тя няма да назначава кари от ДС
A A+ A++ A

Външният министър Теодора Генчовска се е отказала от назначенията на д-р Петьо Петров, когото гласеше за началник на кабинета си, както и на съветниците Петко Сертов, Елена Кирева и Петър Воденски, стана ясно току-що. 

"Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи", обяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, от чиято квота в МС е Генчовска. Той увери, че няма нито един от хората, които се спрягат като съветници или каквото и да e в екипа на министъра, който отговаря за външните работи. 

Припомняме, че вчера изтече списък с предложенията за политическия кабинет на Теодора Генчовска в МВнР, който разбуни духовете. Трима от четиримата предложени са свързани с Държавна сигурност, а Петко Сертов е бивш директор на ДАНС от времето на Тройната коалиция - все факти, които не се приеха добре и от коалиционните партньори, и от обществото.

Тази сутрин дипломатът Боян Чуков защити назначенията, но неговият глас бе сред малкото, които се изказаха в подкрепа на предложението. 

#Теодора Генчовска #Тошко Йорданов #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"