Криза ли? 10 000 българи стегнаха куфари по празниците към екзотични дестинации

Туризъм | 26 декември 2021, неделя / 10:19| Показвания:Туроператорите отчитат значителен ръст на българските туристи зад граница през коледните и новогодишни празници в сравнение с миналата година, съобщава TravelNews, цитирайки различни информации от туроператори и сдружения в бранша.

За коледните и новогодишни празници над 5000 човека са записани в чартърни и самолетни програми за екскурзии в чужбина - предимно за екзотични дестинации. А още около 5000 тръгват на автобусни екскурзии извън България.

Най-много хора ще летят до Египет и Турция, но има и доста с резервации в чартъри до Йордания, Тунис, Албания, Малдивите, Доминиканската република, Шри Ланка, Занзибар и Лапландия. По редовните самолетни линии най-много българи са купили билети за Дубай (ОАЕ), Тайланд, Мексико, Рим и Прага.

По автобусните програми на туроператорите за чужбина резервациите са предимно за Турция, Сърбия, Северна Македония и по-малко в Гърция.

Според данните на Института за анализи и оценки в туризма пък по празниците за организирани пътувания във вътрешността на страната са записани около 560 000 души.


Тагове: пътувания, празници, екзатични дестинации

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси