Изрод прегази нарочно спящо куче навръх Бъдни вечер (ВИДЕО, СНИМКИ 18+)

Изрод прегази нарочно спящо куче навръх Бъдни вечер (ВИДЕО, СНИМКИ 18+)
A A+ A++ A

Шофьор прегази куче в пазарджишкото село Мало Конаре на Бъдни вечер. От кадрите, качени във фейсбук страницата на Трифон Кабуров, се вижда как джип преминава умишлено през лежащо в края на улицата животно.

Камерите от къщата на семейство Гълъбови са заснели случката. На записите се вижда как кучето си лежи в края на пътя, а шофьор с джип нарочно завива покрай него, прегазва го и продължава по пътя си.

"Понеже моята дърщеря се прибра час преди нас, а ние след нея и казва, че кучето нещо му има, нещо става. В първия момент помислихме, че да не би да е нещо отровено. Дадохме му кисело мляко, но децата го пипнаха и то почна да квичи", разказва Цветелина Цвичева пред NOVA.

Едва след като преглежда записите от камерите, семейството разбира какво е станало и подава сигнал на тел.112. Хората в Мало Конаре описват кучето Роска като изключително дружелюбно и обичащо децата. Животното е на около година и половина. Преди 3-4 месеца е било изхвърлено на улицата от стопаните си.

"Но това не е човешко, и то точно на Бъдни вечер, много жестока постъпка", потресена е Цветелина.

От организация за защита на животните в Пазарджик са закарали кучето до ветеринарна клиника в Пловдив. Състоянието на животното е тежко – има кръвоизлив в корема, лоши кръвни показатели и счупен на пет места таз.

"Днес е протекла една от операциите. Все още нямаме информация за състоянието на кучето", казва Трифон Кабуров, доброволец от организацията „Animal Welfare“- Пазарджик. Той не смята, че прегазването е случайно.

Местните хора имат предположение кой е извършителят. Подали са сигнал до полицията. Оттам са иззели записите. Номерът на автомобила ясно е разчетен. За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5 хиляди лева.

"Ние ще искаме ефективна присъда, максимална. Това може би ще е първата такава присъда в България. Време е, контролът е нулев от общините", категоричен е Трифон Кабуров.

От полицията в Пазарджик съобщиха за NOVA, че издирват извършителя, и вече имат конкретни улики кой е той.

 

#Бъдни вечер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »