Екшън за ЧНГ! Полицията задържа антиваксър с гранати в центъра на София навръх празника

Закон и ред | 1 януари 2022, събота / 09:19| Показвания:Полицаи са задържали 53-годишен мъж с граната на пл. "Княз Александър I" снощи в центъра на София, където се провеждаха тържествата по случай Новата година, съобщи Нова ТВ.

Задържаният е от Асеновград. Той е бил агресивен, заплашвал е, че ще се взриви, и е отправял призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора, съобщи БНР. Отведен е бил в I РПУ в  столицата за разпит.

С действията си органите на реда са предотвратили възможен инцидент в празничната нощ. По неофициална информация проверка е установила, че граната е учебна и не е опасна.

БГНЕС съобщи, че в задържания са открити 2 гранати. Мъжът е заплашвал, че ще се взриви на площада и е бил въоръжен с две бойни гранати, съобщи и bTV.

По информация на БНТ мъжът имал антиваксърски убеждения. Полицията ще проследи камерите в района, за да установи дали е имал съучастник или място, където е скрил други боеприпаси. МВР моли за съдействие хората, ако видят лица със съмнително поведение незабавно да сигнализират на тел. 112.  

Междувременно стана ясно, че задържаният се е придвижвал заедно с жена. Тя също е задържана снощи - в хипермаркет в столичния квартал "Дружба", съобщава БНТ. Там е открит и автомобилът, с който са пътували. Той е с пловдивска регистрация. В багажника е намерена черна тактическа жилетка с два пистолета, които по данни на задържания са реплики, които си е бил закупил. 

Мъжът и жената са в ареста за 24 часа и утре от МВР ще докладват материалите в прокуратурата. 


Тагове: Гранати, антиваксър, арест, заплаха, София

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси