Щастлива развръзка: След 8 години чакане 16-годишно момиче беше осиновено от американци

Щастлива развръзка: След 8 години чакане 16-годишно момиче беше осиновено от американци
A A+ A++ A

След 8 години чакане 16-годишно момиче беше осиновено от американци

 Камера на NOVA запечата емоционалния момент от първата среща на детето с неговата нова майка.

Даниела е изоставена е от биологичното си семейство преди 8 години. Оттогава сменя няколко институции и приемни семейства. До момента, в който американката Лейни не я избира за свое дете. Първите им срещи са виртуални и едва сега Лейни пристига в България, за да осинови официално Даниела.  Така 16-годишното момиче се сдобива с майка, баща и 7 братя и сестри.

Семейство Уутън винаги е искало да осинови дете. Не предполагат обаче, че то ще е от България. За държавата ни разбират случайно, след като попадат на жена в Инстаграм, която е решила да стане родител на българче.  Заради пандемията процедурата по осиновяване се забавя с цели две години.

Шансовете дете в България да намери семейството си на 16 години са малки. По закон осиновяване у нас се допуска, ако в рамките на шест месеца биологичният родител не е поискал връщане на детето в семейна среда.

Статистиката у нас сочи, че за последните четири години осиновяванията в България са намалели почти двойно. Ако през 2018 г. те са 540, то до края на октомври тази година  са едва 292. 

#осиновяване #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »