Почивката свърши, учениците се връщат в клас

Почивката свърши, учениците се връщат в клас
A A+ A++ A

Учениците от днес отново са на училище след коледната ваканция.

На 30 декември 2021 г. пристигнаха последните количества с щадящи тестове за учениците, поръчани от служебния екип в Министерството на здравеопазването, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

С тези тестове е осигурено изследването срещу COVID-19 веднъж седмично на учениците във всички училища в страната до 17 януари 2022 г., включително.

Текущите изпитвания, особено контролните и класните работи, необходими за оформяне на оценките в края на първия учебен срок, да се провеждат присъствено. Правилото да важи за всички ученици с изключение на тези, които се обучават от разстояние по здравословни причини, удостоверени с медицински документ. Такива указания даде министърът на образованието и науката акад. Николай Денков още преди Нова година в писмо до началниците на регионалните управления на образованието (РУО) във връзка с приключването на първия учебен срок на 31 януари 2022 г. Това е необходимо условие за гарантиране на обективност и равнопоставеност при оценяването на усвоения материал, пише в документа.

#ученици #ваканция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"