Проф. Витанов сее страх: Омикрон ще докара по 10 000 заразени дневно, може да има локдаун

Проф. Витанов сее страх: Омикрон ще докара по 10 000 заразени дневно, може да има локдаун
A A+ A++ A

"Моята система засече омикрон още около Коледа. Към последната седмица на януари, вече ще сме под влиянието на този щам. Още утре ще видите на какво е способен.". Това коментира в ефира на бТВ матемтикът проф. Витанов, който е бивш математик на разформирования НОЩ и постоянно сее страх около китайския вирус. При все, че преди Коледа тръбеше, че е време за софри и празници и Омикрон няма да удари по това време.

"Този вариант е много заразен и трябва да се внимава. Може да се разболеят лекари в бърза помощ, медицински сестри. Ако се скофти нещо там, може и да има локдаун.", казва той.

"По предварителни изчисления , базирани на чужди статистики, казвам вероятността да достигнем 10 000 заразени на ден никак не е малка.", смята математикът.

"Февруари ще  е месеца на Омикрона, защото през януари още ще се борят с Делта.", категоричен е той.

"Говорят, че имам раздвоение на личността, но аз ви казвам, че трябва да се пазите. Нека на Витанов му е зле и да му провалим прогнозата като си спазваме мерките.", апелира той.

"Моят призив към моите пиленца - хейтъри е да провалят прогнозата ми. Претръпнах вече към всичко, което се пише за мен. Има заплахи, да. Отворете форумите и вижте. Аз съм специализирал в Япония - там ни учат, че всеки ще умре един ден. Учеха ни също да завлечем поне 10 врагове със себе си.", казва Витанов.

"Проблемите ще започнат много скоро. Очаква се , че след 15 март вече вълната да е отшумяла.", заключи той.

#Омикрон #николай витанов #локдаун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"