Засилват се проверките за носене на маски в София

Засилват се проверките за носене на маски в София
A A+ A++ A

От днес възстановяваме работата на ваксинационните пунктове, които общината организира с екипи от общинските болници и ДКЦ-а. Това решение взехме на заседание на софийския щаб, за да продължим да улесняваме достъпа на гражданите до ваксинацията, което е изключително важно на прага на поредната Ковид-вълна, съобщи кметицата Йорданка Фандъкова. И се похвали, че между 40-45% е обхватът на ваксинацията на територията на Столична община, което е най-голямото ваксинационно покритие в страната, а поставените дози ваксини са над 994 хил.

От днес 9 ваксинационни пункта възстановиха работата си – това са два изнесени пункта на метростанциите на НДК и СУ „Св. Кл. Охридски“, както и кабинетите в 7 ДКЦ-а (№8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24 ДКЦ)

През уикенда (8 и 9 януари) отново ще работят пунктовете в моловете „Парадайс“, „Сердика“, „Ринг Мол“, „The Mall“ и „България“, както и културния дом в „Дружба“. В събота и неделя ще работят екипите на двете метростанции, както и в 12 ДКЦ и 24 ДКЦ.

По данни на директора на Столичната здравна инспекция заболеваемостта в столицата е 538,8 на 100 000 на 14 дневна база, което за последните дни бележи ръст между 50 и 70%.

Столична община, с екипите на Аварийната ни дирекция, Столичен инспекторат и общинска полиция ще засили контрола на носенето на маски в градския транспорт и търговските обекти. Това обсъдихме днес и с министъра на здравеопазването проф. Сербезова. Миналата година Столична община беше първата, която въведе Ковид-зони в общинските ДКЦ-а, като с министъра обсъждаме възможността за увеличаване на обема на доболничната помощ с 24 часов достъп.

Една от най-важните ни задачи е да направим всички по силите си да осигуряваме присъственото обучение на учениците. Това мнение сподели и министър Сербезова. В момента броят на карантинираните деца от детски градини и на ученици в София е под 1%, добави Фандъкова. 

#Йорданка Фандъкова #ковид маски #проверки #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »