Цунами от недоволство в Австралия, след като пуснаха антиваксъра Джокович в Мелбърн

Цунами от недоволство в Австралия, след като пуснаха антиваксъра Джокович в Мелбърн
A A+ A++ A

Медицинското освобождаване, предоставено на сръбския тенисист Новак Джокович, който не уточни дали е ваксиниран срещу COVID-19, за да защитава титлата си на Australian Open, предизвика дискомфорт сред населението в момент, когато океанската страна регистрира скок в случаите на разпространение на заразата.

„Новак Джокович е най-великият тенисист на всички времена... той спечели 20 турнира от Големия шлем, 87 титли и милиарди долари, без да знаем, че има медицински проблеми, които го отслабват“, написа австралийският играч по ръгби Кевин Бартлет в Twitter.

„Австралийците не можеха да получат изключения да ходят на погребения, да посещават своите близки в болниците или старческите домове. Те прекараха месеци в затвора, но здравите елитни спортисти могат да имат „медицински освобождаване“, за да се състезават на Australian Open”, написа журналистът Шейн Андерсън в Twitter.

“Очаквайте освирквания – дълги, силни и продължителни с отвращение, от онези, които просто трябва да оставят разочароването и гнева си да нараснат”, предупреди колумнистът Нийл МакМеън в публикацията си в „Sydney Morning Herald“.

Депутатът от Либералната партия Джеймс Нюбъри също разкритикува решението на правителството на Виктория и организаторите на Australian Open: “Лейбъристката партия даде да се разбере по време на пандемията, че има един набор от правила за знаменитостите и друг набор от правила за останалите хора. Обзалагам се, че премиерът на Виктория Даниел Андрюс ще се завърне от ваканцията си навреме, за да види как Новак ще играе на Australian Open.”

Доста тенисисти също открито възроптаха срещу допускането на антиваксъра Джокович. Един от братята на Анди Мъри - Джейми, бе категоричен. "Ако аз нямах слоена ваксина никога нямаше да ме допуснат да игаря тук, но за Новак явно е другояче...".

#Австралия #Новак Джокович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »