ГЕРБ vs. Кирил Петков: Язовир "Пазар дере" е бил източен, за да се снима Петков пред него

ГЕРБ vs. Кирил Петков: Язовир "Пазар дере" е бил източен, за да се снима Петков пред него
A A+ A++ A

"Министър-председателят Кирил Петков има проблем с казването на определени истини. Поредният негов медиен балон се спука", заяви Александър Иванов от ГЕРБ в кулоарите на Народното събрание.

С тези гръмки думи той отново се върна на лятната тема за разкритите от Кирил Петков празни язовири. Причината е отговорът за язовира на Даниела Везиева, която наследи Петков в Министерството на икономиката.

Язовир "Пазар дере" е бил източен за два дни, става ясно от внесения в последния ден на служебното правителство в НС писмен отговор на въпрос на групата на ГЕРБ-СДС.

"На практика г-жа Везиева уличи Кирил Петков в изопачаване на истината или, меко казано, лъжа", коментира Иванов.

Той цитира данните от Везиева, според които на 31 май язовирът е бил пълен, а след това, два дни по-късно, той е празен.

 "Тоест два дни е подготвяна тази медийна изява на Кирил Петков, който да се снима пред празни язовири."

В средата на юни Кирил Петков, тогава служебен министър на икономиката, съобщи, че язовир  "Пазар дере" е празен. Той заяви, че парите за ремонт са платени, но той не е влязъл в експлоатация и по закон не може да бъде завиряван, в него не може да има вода и не могат да се използват нито за поливане, нито за други цели. 

"Едни пари са похарчени, язовирите са изградени, но протоколите за предаване не са довършени и държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири" не може да прави нищо друго, освен да отвори шлюзовете и да не може тези язовири да се завирят", обясни тогава той.

За този ремонт предишните управляващи са платили 2,350 млн. лева. Според изнесените от Петков данни за превозването на тон земна маса е плащана сума, която е 5 пъти над пазарната цена. Завишени са били още цените на влагания бетон.

Тогава ГЕРБ определиха тези разкрития като "тежка манипулация на предизборния щаб на Радев". И заявиха, че язовирът е бил "умишлено източен, за да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото."

#Кирил Петков #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »