Шефът на КЕВР, Иван Иванов: Кабинетът не е в час, обруга ни, без да иска среща

Шефът на КЕВР, Иван Иванов: Кабинетът не е в час, обруга ни, без да иска среща
A A+ A++ A

Нашите правомощия са, за да не злоупотреби Булгаргаз, ние проверяваме и след това се произнасяме. Това заяви председателят на КЕВР - противоречивата личност Иван Иванов, който за капак отдавна е с изтекъл мандат като шеф на КЕВР.

Премиерът Кирил Петков би трябвало да знае, че КЕВР се произнася по осреднена цена за месец декември, а не за осреднена цена, за която той говори. Веднага след тази седмица цената на природния газ подскочи с 20%. Именно, за да се защитят хората от пиковете, се определя цена на база осреднената стойност за целия предшестващ месец, добави той.

Решението се взима винаги на 1 януари, подчерта Иванов.

КЕВР като независим регулатор се произнася по фиксирани срокове, провеждат се открити и закрити заседания, независимо от правителството, посочи председателят.

Според него има преднамерено отношение към комисията.

Ние не бяхме потърсени на никаква среща, на която да обясним и защитим нашата позиция и да убедим правителството в нашия подход. Вместо това бяхме обругани, че сме хора, които не защитаваме интересите на потребителите. Намаляването на ДДС щеше да е насочено към битовите потребители, което щеше да намали цените за крайните потребители, тъй като за бизнеса има възможност за други облекчения, уточни той.

Мярката е предложена за 3 месеца, защото прогнозите са в първата половина от годината цените да паднат.

#Иван Иванов #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"