Председателят на НС Никола Манчев е с КОВИД-19

Политика | 11 януари 2022, вторник / 08:30| Показвания:Председателят на Народното събрание Никола Минчев е с положителен тест за COVID-19. От парламента уточняват, че той се е почувствал зле след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, продължило близо шест часа. След това той си е направил тест, информира NOVA.

През следващите дни Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.

Според действащите заповеди на здравните власти всички участници в заседанието на Съвета трябва да бъдат поставени под десетдневна карантина като контактни лица. Това поставя под въпрос както визитата на премиера Кирил Петков в Северна Македония, така и церемонията по встъпване в длъжност за втори мандат на президента Румен Радев.

Засега от президентската институция, които бяха домакини на КСНС, отказват коментар. Във вторник се очаква да стане ясно ще бъде ли наложена карантина на контактните лица.


Тагове: НС, ковид

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси