Осветлиха жестока лъжа на антиваксъра Джокович, не се знае дали остава в Австралия

Осветлиха жестока лъжа на антиваксъра Джокович, не се знае дали остава в Австралия
A A+ A++ A

Решението дали Новак Джокович ще може да остане в Австралия, за да вземе участие на Australian Open, все още се очаква 24 часа, след като световният номер 1 в тениса спечели изненадващо делото си за депортация от Австралия, като съдия нареди незабавното му освобождаване от имиграционния хотел.

Говорителят на министъра на имиграция Алекс Хоук потвърди, че министърът все още обмисля дали да анулира визата на Джокович.

„В съответствие с надлежния процес, министър Хоук ще обмисли задълбочено въпроса“, каза говорителят му.

Адвокатът на Джокович – Ник Ууд каза пред Федералния съд на окръжността, че „Tenis Australia“ ще трябва да знае до края на днешния ден дали сръбският тенисист ще участва на турнира или не.

Вчера следобед Ноле проведе тренировка на „Род Лейвър Арена“.

Говорителят на г-н Хоук каза, че министърът все още обмисля дали да анулира визата на Джокович за втори път.

„Остава в рамките на преценката на министъра на имиграцията г-н Хоук да обмисли анулиране на визата на г-н Джокович според личните му правомощия за анулиране в рамките на раздел 133С(3) от Закона за миграцията“, каза говорителят.

„Министърът в момента разглежда въпроса и процесът продължава“, добави той.

Съобщението последва публикуването на съдебните документи относно жалбата на Джокович, които разкриват, че в австралийската декларация за пътуване на сърбина, той е заявил, че не е пътувал през 14-те дни преди пристигането си в Австралия на 6 януари. Но публикации в социалните мрежи показват, че световният номер 1 в тениса е пътувал до Испания по това време.

Формулярът на декларацията предупреждава, че „предоставянето на невярна или подвеждаща информация е сериозно нарушение“.

Най-скандалното е, че адвокатите на Джокера спечелиха делото със заявка и документи, че той се е заразил с коронавирус на 16-и декември, а сега има изследване, което сочи, че в тялото му има антитела. В публикации в пресата обаче има куп снимки, на които Ноле е сред деца и участва на събития по награждаването им на 17-и и 18-и декември в Белград. Нещо, което е меко казано тревожно и води към извод, че или свитата на Джокович жестоко лъже или пък безотговорното му поведение е трудно описуемо.

#Новак Джокович #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »