Снегът постепенно ще спира навсякъде, но идва студ

Снегът постепенно ще спира навсякъде, но идва студ
A A+ A++ A

Днес валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в повечето райони ще преобладава слънчево време, значителна ще се задържи над по-голямата част от Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони, където на отделни места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната северният вятър ще отслабне и ще е до умерен, докато в западната ще е почти тихо. Ще е студено с максимални температури между минус 3 и 2 градуса, в София - около минус 2 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

Жълт код за опасно време е обявен в четири области на страната - Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. Там се очакват обилни снеговалежи и силен вятър. 

 

нимх карта 12 януари
НИМХ

 

По Черноморието ще е ветровито. Ще духа силен вятър от север-североизток, който през деня постепенно ще отслабва. Валежите постепенно ще спрат, най-късно - по южното крайбрежие, и облачността ще се разкъсва. Ще е студено с максимални температури между минус 1 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 8 - 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4 - 5 бала.

В планините преди обяд на много места все още ще превалява сняг, но валежите бързо ще спрат и облачността на много месата ще се разкъса. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа силен, по билата - бурен, североизточен вятър. По старопланинските проходи ще има навявания. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

В четвъртък облачността ще намалее, над много райони - до слънчево време. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад.

В петък вятърът отново ще се усили, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е умерен. Облачността ще е променлива, без валежи. Сутрин ще е студено, с минимални температури в отделни райони до минус 10 - минус 12 градуса, а дневните ще се повишат, максималните в петък ще са между 5 и 10 градуса.

#сняг #студ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »