Страшен екшън! Сръбският премиер обвини Новак Джокович в измама и безотговорност

Страшен екшън! Сръбският премиер обвини Новак Джокович в измама и безотговорност
A A+ A++ A

Сръбският премиер Ана Бърнабич настоява Новак Джокович да даде обяснения за тестовете си за коронавирус от месец декември.

"Ако Джокович е излизал навън с ясното съзнание, че има положителен PCR тест за коронавирус, това е чисто нарушение на правилата в Сърбия", каза Бърнабич. Самият Джокович съобщи, че е получил медицинско изключение за влизане в Австралия след като в средата на месец декември е бил с положителен тест за коронавирус.

"В тази ситуация се поставя въпроса за неговите публични изяви в този период. Документът, който бе предоставен пред съда показва, че Джокович е бил с положителен тест на 16 декември. Само един ден след това на 17 декември той присъства на форум организиран за младите тенисисти в Сърбия", припомня белградското издание "Данас".

"Ако вие сте с положителен тест, тогава вие трябва да бъдете в изолация. Не знам кога точно е получил резултатите, кога ги е видял. При всички случаи има една "сива зона" в този случай. Само Джокович може да отговори на този въпрос", каза Бърнабич.

Съгласно сръбските правила всеки, който има положителен тест за коронавирус, трябва да бъде 14 дни в самоизолация, освен ако в този период няма нов тест и той е отрицателен.

Граничните власти в Австралия в момента разследват достоверността на подадения от Новак Джокович документ, в която се твърди, че той не е пътувал 14 дни преди пристигането си в Австралия. В социалните мрежи обаче има съобщения, че в този период той е бил в Испания.

Ана Бърнабич каза, че не приема позицията на Джокович за ваксинацията и подчерта, че това е единственият начин за ефикасна борба срещу пандемията.

#Новак Джокович #Сърбия #Ана Бърнабич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »